Nieuws

Dank aan iedereen die het najaars- en afscheidsconcert zaterdag 29 oktober mede mogelijk heeft gemaakt. De harmonie kijkt terug op een emotioneel en mooi, waardig afscheid.

Foto © de Beekdaeler https://beekdaeler.nl/2022/11/01/waardig-afscheid-van-harmonie-st-servatius-vaesrade/


Najaars- en afscheidsconcert

Wij nodigen u graag uit voor het tweede concert van Triorade op 29 oktober om 19.00 uur. Triorade is een gezamenlijke naam voor drie harmonieën uit de gemeente Beekdaelen die samen muzikale concerten verzorgen. Dit zijn Harmonie de Nederlanden uit Amstenrade, Harmonie St. Cecilia uit Bingelrade en R.K. Harmonie St. Servatius uit Vaesrade. In de zomer heeft het eerste concert plaatsgevonden in Bingelrade en op 29 oktober is het de beurt aan Vaesrade.

29 oktober is helaas ook een moment van afscheid. Na vele jaren van achteruitgang in ledenaantal is het bestuur onlangs tot het moeilijke besluit gekomen dat de harmonie niet meer hetgene kan doen dat we graag samen willen doen, d.w.z. samen mooie muziek maken. Hierdoor is het bestuur tot de conclusie gekomen dat de harmonie na 29 oktober zal ophouden te bestaan. Dit moment willen we graag met zoveel mogelijk mensen uit Vaesrade en omstreken delen.

In het begin van 2023 zal het derde concert van Triorade plaatsvinden in Amstenrade. De harmonieën uit Amstenrade en Bingelrade zullen dit initiatief voortzetten en we hopen u dan ook hier te mogen verwelkomen.
Tot 29 oktober in het Dorpshuis in Vaesrade!

Processie Vaesrade

Op zondag 26 juni heeft harmonie St. Servatius Vaesrade weer meegelopen in de jaarlijkse processie door Vaesrade. Dit samen met zangkoor St. Cecilia, schutterij St. Martinus Vaesrade, de communicanten uit Vaesrade en natuurlijk Mijnheer Pastoor en het kerkbestuur. Fijn om deze jaarlijkse traditie weer te mogen voortzetten.

Communies Vaesrade - Amstenrade - Bingelrade

Samen met Harmonie Bingelrade en Harmonie de Nederlanden hebben wij de Eerste Heilige Communie mogen opluisteren in de

dorpen Vaesrade, Amstenrade en Bingelrade. Wij willen de communicantjes dan ook van harte feliciteren met hun Eerste Heilige Communie!In memoriam

Ons bereikte het verdrietige nieuws dat Math Rietrae 15-03-2022 thuis is overleden. Math is jarenlang bij de harmonie o.a. als bestuurslid actief geweest, waarna hij tot erelid benoemd is geworden. Wij denken samen met mooie herinneringen en gesprekken terug op Math en zijn hem dankbaar voor zijn jarenlange inzet.
Wij condoleren zijn echtgenote, familie en naasten en wensen iedereen veel sterkte toe.Straatmarkt Vaesrade 6 juni 2022

We mogen weer ! Het voorjaar hangt weer in de lucht en de tijd van opruimen breekt weer aan. Zoals bijna ieder jaar worden spullen weer opgeruimd. Biedt ze dan nu aan op de jaarmarkt in Vaesrade! Zo brengt het voor u nog wat op en steunt u onze verenigingen.
De jaarmarkt in Vaesrade vind dit jaar plaats rondom het dorpshuis in Vaesrade op pinkstermaandag 06 juni aanstaande. Om u in te schrijven stuurt u een email naar jaarmarktvaesrade@gmail.com
Namens de organiserende verenigingen, Cv De Droepnaze, RKVV Vaesrade, Harmonie Sint Servatius en Schutterij Sint Martinus

Carnaval en nonnevotten 

Aanstaande zaterdag (26-2) wordt het dorpshuis in Vaesrade feestelijk gebruikt voor weer een carnavalsviering van CV De Droepnaze sinds 2020. De harmonie zal hierbij zoals altijd aanwezig zijn ter ondersteuning bij de garderobe bezetting. In plaats van de jaarlijkse nonnevotten actie kunnen zaterdag nonnevotten à €1,- p.s. in het dorpshuis gekocht worden, met dank aan Rob Peters Bakgrondstoffen. Tot zaterdag!

Jubileum Jan

Ook dit jaar hebben we tijdens de Algemene Ledenvergadering weer een lid in het zonnetje mogen zetten. Ditmaal is Jan Veltstra gefeliciteerd met 12,5 jaar lidmaatschap bij de vereniging. Jan is een muzikant in hart en nieren en dan vooral op slagwerk. Jan, proficiat!


Herstart repetities

Blij waren we donderdagavond dat we weer mochten. Weer samenkomen, weer muziek maken, weer SAMEN muziek maken!🎶 De harmonie wordt vergezeld door een nieuw gezicht, onze nieuwe dirigent, Dominique Rohenkohl.

We stellen hem dan ook zeer binnenkort met veel plezier aan u voor!🎶Bent u benieuwd naar ons nieuws uit een ander jaar? Klik dan hieronder op het jaar dat u wilt zien:


Nieuws 2021

Nieuws 2020

Nieuws 2019

Nieuws 2018

Nieuws 2017